Wie is de Speelschuur?

Ik ben Sabien Verschuur (1982), mama van Max (2007) Mae (2009) en Sam, geboren op 27 januari 2015. Wij wonen sinds september 2009 in de literatuurwijk in Almere samen met ons hondje, een klein maltezer leeuwtje genaamd Joy van juni 2016. Ik heb na mijn mavo de opleiding Helpende niv 2 gevolgd om vervolgens de opleiding Verzorgende (specialisatie kraam) te volgen. Naast mijn opleiding paste ik veel op bij mensen thuis en werkte ik op zaterdag en s'avonds bij een 24 uurs kinderdagverblijf in Hilversum.

Toen ik klaar was met mijn opleiding zag ik het niet zitten om tot mijn 65ste in de kraamzorg te blijven werken en ben ik op het kinderdagverblijf in Hilversum full time komen werken. Ik wilde zo de opleiding SPW volgen maar toen ik daar eenmaal gesetteld op de dreumesgroep zat bleek dat dat niet nodig was, want mijn diploma kraam voldeed aan alle eisen. Ik heb daar 4 jaar full time gewerkt en daarnaast werkte ik op zaterdag bij een oppasgezin met 4 kinderen waarvan 1 kindje PPD-NOS/ autisme had. In 2002 ben ik vervolgens op een kinderdagverblijf in Huizen aan de slag gegaan op een baby groep waar ik ook 4 jaar heb gewerkt. Een super leuke tijd gehad, maar het begon toch te kriebelen om als kraamverzorgende aan de slag te gaan. En dus in 2006 gestart als zelfstandig kraamverzorgende. Erg spannend en onzeker maar het beviel me prima.

Inmiddels 2 kindjes gekregen en ook die moeten opgevangen worden als ik aan het werk ben. Toen begon het te knagen, als kraamverzorgster ben je 8 tot 10 dagen achter elkaar aan het werk, en dat begon zwaar te worden voor zo wel voor mij als voor mijn kinderen. Waarom ga ik niet thuis kindjes opvangen, zo is de opvang van onze eigen kindjes gedekt en verdien ik toch ook nog centjes, en...... ik kan lekker zorgen en knuffelen met kindjes! Mijn eigen toko, waar ik kindjes kan zien op groeien, en ook kan ondersteunen in hun ontwikkeling etc! Een mooier en dankbaarder beroep bestaat er toch niet?

Dus in februari 2012 ben ik alles gaan regelen en per 1 juni 2012 is de Speelschuur werkelijkheid geworden!

Wat is de Speelschuur?

De Speelschuur is een kleinschalige opvangplek in huiselijke sferen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, die 5 dagen in de week, 24 uur per dag opvang aanbied. Dit betekent dat ik ook niet met vaste breng of haal tijden werk (uitgezonderd avond/nacht opvang, dit gaat in overleg). Uiteraard werk ik met diverse gastouderbureau's ivm het belastingvoordeel voor u als ouder. Ik beschik over een ruime woonkamer waar genoeg plek is om lekker te kunnen spelen. Uiteraard beschik ik ook over een ruime tuin, zodat wanneer het weer het toe laat wij een frisse neus gaan halen! Ook heb ik genoeg slaapkamers zodat het vaak zal voorkomen dat uw kindje een eigen slaapkamer tot zijn/haar beschikking heeft.

Ik vind het belangrijk dat kinderen gezond eten, dus elke dag aan tafel gezamenlijk een fruitje eten is normaal bij ons. Gezellig met elkaar lunchen hoort hier uiteraard ook bij. Dit doe ik altijd aan de grote tafel onder het genot van een liedje of een verhaaltje. Bovendien vind ik het belangrijk om mij te richten op de ontwikkeling van elk kind. Ik zal zo veel mogelijk het kind hierbij ondersteunen en begeleiden, denk aan het zindelijk worden, extra voorlezen ivm de taal, of extra oefenen met puzzelen. Dit alles op een spelende manier! Verder vind ik het belangrijk om niet zomaar een opvangplek te zijn, ik wil uitstralen dat ik net dat extra dingetje aanbied. Dat kunt u al terug zien in de flexibiliteit en extra zorg tbv de ontwikkeling, maar ik zal bijv ook veel werken met thema's. Dus als het zomer is gaan we een zomer tafel maken, zomer knutselwerkjes maken, buiten op zoek naar zomerse dieren, liedjes zingen over de zomer etc. Of op 5 december een bezoekje van de sint aan onze kinderen. Of wat dacht u van een heus kerstdiner! Verder heb ik jaarlijks een fotograaf die langskomt om een 'school' foto te maken. En wat ook leuk is, is dat wij de verjaardagen van de kinderen niet zomaar voorbij lopen, er wordt uitbundig aandacht aan besteed: een mooie feestmuts, slingers en uiteraard worden er verjaardagsliedjes gezongen!

Ik hanteer een uurtarief van € 6,20. Dit is inc drinken, brood, beleg, 1 stuk fruit, een tussendoortje en luierdoekjes (luiers, flesvoeding en afwijkende eetproducten dienen zelf meegenomen te worden). Avondmaaltijd is € 2,00.

 

Nog enkele plekjes vrij...

De Speelschuur biedt erkende, kleinschalige en huiselijke kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar in Almere Literatuurwijk.
Ik bied dag-, avond- en nachtopvang met flexibele tijden! Incidentele opvang is ook mogelijk! Momenteel heb ik nog wat plekjes vrij.
Uiteraard werk ik met diverse gastouderbureau's i.v.m. het belastingvoordeel voor u als ouder.
Wees er snel bij want vol=vol!!!

Facebook Recensies

Daniel heeft bijna 2.5 jaar bij de speelschuur mogen zijn. Bij de 1e kennismaking wisten wij al dat wij vol vertrouwen...

Geplaatst door Yvonne De Blécourt op Dinsdag 11 september 2018


Ruben is bijna 3 jr. opgevangen geweest bij de Speelschuur. Wat mij aanspreekt is dat Ruben werd opgenomen in het gezin...

Geplaatst door Nanda van Dam-Tromp op Maandag 19 maart 2018

Ondertussen op Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: Serverconfiguratiefout

Gastenboek

Schrijf iets nieuws in ons gastenboek

 
 
 
 
 
Fields marked with * are required.
Your E-mail address won't be published.
For security reasons we save the IP address 3.236.253.192.
It's possible that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve the right to edit, delete, or not publish entries.
23 berichten.
Mieke van Ballekom Mieke van Ballekom uit Hilversum heeft geschreven op juni 26, 2012 om 6:36 am
Hee Lieverd,

Wat een mooie site!! Enne heeel veel succes met je 'speelschuur'.
Ik weet zeker dat je heeel veel kindjes een veilig, warm 'nestje' gaat geven!!

Succes en mocht je hulp nodig hebben...

Kuss,
Mieke
Mireille Mireille uit Almere heeft geschreven op juni 25, 2012 om 7:30 pm
Als Sabien de kids opvangt met zelfs maar de helft van haar enthousiasme, dan zit elk kind supergoed bij haar. Sabien, heel veel succes met de Speelschuur, en vooral veel plezier!

Jammer dat mijn kids al wat groter zijn, anders wist ik het wel!

Liefs,
Mireille
Sabine Heijink-Engelhard Sabine Heijink-Engelhard uit Velp heeft geschreven op juni 25, 2012 om 7:15 pm
Hey Bien,

Leuke site heb je ervan gemaakt en ben trots op je hoe je het allemaal doet.

Liefs,
Sab

 

 

Scroll naar boven